Városnéző futótúra – nem csak külföldieknek

Boda Eszter megszállott futó, a középiskola végéig atletizált. Egyetemi évei alatt is megmaradt futószenvedélye, ami gyógyszerész diplomájával a zsebében sem múlt el. Sőt, épp egy genti gyógyszerészkonferencián fedezte fel futva a várost, amikor eszébe ötlött annak gondolata, hogy vállalkozást indítson városnéző futótúrák szervezésére.

Utánanézve rádöbbent, hogy ilyen vállalkozások szép számmal léteznek Európa-szerte, ugyanakkor Budapesten akkor ez még kiaknázatlan terület volt. Lelkes csapatával így megalapította a Running Tours Budapest start-up vállalkozást, és a csapat elkezdte szervezni a városnéző futásokat.

A külföldiek körében népszerű szolgáltatásra a runningtoursbudapest.com oldalon lehet regisztrálni, és is itt lehet kiválasztani a túra típusát is. A második világháborús tematikájú futástól kezdve a VIII. és a IX. kerület zsidó-, illetve romanegyedét bemutató túrán át az egyénre szabott útvonalakig számos lehetőség közül lehet válogatni.

Jellegéből adódóan angol nyelven folyik az idegenvezetés a túrák alkalmával, így a Running Tours Budapest csapatának is újdonság lesz, hogy a MOVE Week keretében meghirdetett eseményen magyarul fogják bemutatni a futni vágyóknak Budapest legszebb pontjait.

A túra október 4-én, szombaton 10 órakor kezdődik. A gyülekező a Clark Ádám téren lesz. Ha van kedvetek, vigyetek fényképezőgépet is, legyetek futócipős turisták Budapesten!