Téli sportágat is űzhetünk a MOVE Week alatt - itt az idő megismerkedni a curlinggel

Szeptember 30-án este a Magyar Curling Szövetség (MCSZ) jóvoltából ingyenes nyílt edzés lesz hazánk egyetlen curlingpályáján, a Kamaraerdei Curling Clubban. Tolnai Lászlót, a Szövetség főtitkárát kérdeztük az eseményről.

MW: Miért döntött úgy az MCSZ, hogy csatlakozik a MOVE Week-hez?

TL: A sportág népszerűsítésére ez remek lehetőség. Sportágunkat kisebb közösségek, baráti társaságok is űzhetik, új mozgásforma lehet ez a curlinget kipróbálók számára.


MW: Teljesen kezdő érdeklődők is részt vehetnek az edzésen, vagy szükséges valamilyen előképzettség?

TL: Teljesen kezdők is részt vehetnek, szakképzett foglalkozásvezetők fognak a résztvevők segítségére lenni, ők fogják megismertetni az érdeklődőket sportágunk alapjaival.

 

MW: Mire számíthatnak azok a vállalkozókedvűek, akik elmennek kipróbálni a sportágat a nyílt edzés alkalmával?

TL: Jó hangulatra, izgalmas élményre, egy új mozgásforma megismerésére, másnap pedig kellemes izomlázra néhány, eddig "ismeretlen" izomcsoportban.

 

MW: A googlemaps alapján elég bonyolultnak tűnik megközelíteni a curlingcsarnokot. Hogyan lehet a legegyszerűbben odajutni?

TL: Autóval a Kőérberki út felől, a Kőérberki ABC-ig kell jönni, majd a volt Vasvári laktanyánál lévő villanysorompós vasúti átjárón át kell menni. A volt laktanya kerítése mellett el kell menni a 41-es villamos megállójáig. Azon át kell haladni, majd jobbra kell fordulni  a Susulyka utcába, ahol a zsákutca végéig kell menni. Ott van a csarnok, egy könnyűszerkezetes épület. Nagyon fontos, hogy ne a Kamaraerdei út felől jöjjenek az autóval érkezők, mert a Susulyka utca abból az írányból sorompóval le van zárva. Tömegközlekedéssel is el lehet jutni a pályára, mégpedig a Kosztolányi Dezső térről induló 87-es vagy 187-es busszal a Budaörsi Repülőtér megállóig kell jönni. Onnan 10 perc séta a csarnok. Egy másik lehetőség a tömegközlekedőknek a Batthyány térről induló 41-es villamos. Azzal a Budaörsi Repülőtér megállóig kell jönni, majd 5 percet sétálni a pályáig.

 

MW: Főtitkár úr személy szerint tervez-e részt venni bármilyen más MOVE Week-eseményen? 

TL: Igen, feltétlenül választok valamit az "étlapról".

 

A nyílt edzésről ezen a linken lehet olvasni.