Székesfehérvár a hazai MOVE Week fővárosa

83 eseményével Székesfehérvár a legtöbb eseményt szervező város hazánkban, ráadásul ezekből 80-at Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa regisztrált a MOVE Week oldalán. Vele beszélgettünk a fehérvári sportéletről, illetve a MOVE Week-hez való kapcsolódásáról.

„Koordinált csapatmunka az egész! A szakmai segítőkkel együtt szervezzük és vezetjük a sporteseményeket.” – kezdte Magony Tamás, amikor arról faggattuk, hogyan szervezhet 80 eseményt egy hét leforgása alatt.

  

Ezzel egyébként Székesfehérvár több eseményt rendez, mint Budapest (50), Róma (9) és Párizs (5) összesen. Joggal gyaníthattuk hát, hogy nem kizárólag a MOVE Week alkalmából kezdett lázas szervezkedésbe Tamás. Jól gondoltuk.

 

„A díjmentes lakossági sportolási lehetőségek megteremtése érdekében Székesfehérváron sikerült egy igazi összefogást és együttműködést kialakítani a Nyitott Tornatermek Program szervezése érdekében. A lakossági igényeket a Székesfehérvár tele élettel! elnevezésű program keretein belül fejlesztettük azzal a céllal, hogy mindenki nyisson a sportra.” – mesélte. 

 

Így, amikor a Civil, Ifjúsági és Sportirodában hallottak a MOVE Week-ről, nem is volt kérdés a csatlakozás.

 

„A lakosság minél nagyobb részének bevonása a célunk a rendszeres sportolásba, és a szabadidősport díjmentes lehetőségeinek megismerésére nagyon jó lehetőséget biztosít a MOVE Week. – válaszolt Magyarország vezető MOVE Week-es mozgásszervezője.

 

Aztán beavatott minket a Nyitott Tornatermek Program sikerének titkába:

 

 „A székesfehérvári lakosok részéről nagyon nagy az igény a díjmentes sportolási lehetőségek iránt. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése egészségre irányuló programjában is kiemelt feladatnak tekinti a Nyitott Tornatermek Programot, és megteremt ennek működéséhez szükséges minden feltételt. A lakosság részére rendszeres díjmentes sportolási lehetőséget biztosít a Program, és nagyon jó közösségépítő hatása van. A foglalkozásokat elhivatott szakmai vezetők irányítják, és a programok hangulata is nagyon jó.” – mesélt a receptről Tamás, majd hozzátette, reméli, hogy más településeken is vannak a fehérvárihoz hasonló kezdeményezések.

 

 Annak ellenére, hogy Tamás az események szervezésével és lebonyolításával lesz elfoglalva a MOVE Week alatt, jelezte, ha ideje engedi, ellátogat más eseményekre is.

 

„Érdekel a frizbi és a 100 évig 3-1-2 meridián gyakorlatok programja.” – fejezte be, majd hozzátette, hogy a fehérvári programokról a MOVE Week honlapján kívül a www.szekesfehervar.hu honlapon lehet részletes tájékoztatást kapni. Utóbbin nemcsak a MOVE Week, hanem a Nyitott Tornatermek Program kapcsán is. 

 

A székesfehérvári MOVE Week-sajtótájékoztatóról készült videó itt tekinthető meg.