Mozgásfesztivál a "régebb óta fiataloknak"

Nem csak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ), amely – a szeptember eleji Családi Mozgásfesztivált követően – október 1-jén rendezi meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját. Az ingyenes eseményre Cegléden kerül sor. Az MSZSZ a korábbi tapasztalatok alapján több száz mozogni vágyó nyugdíjast vár délelőtt 10 órától a Gál József Sportcsarnokba.

A szervezők elmondása szerint hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja. A rendezvény célja, hogy a "régebb óta fiataloknak" segítsen fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában.

A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevőket 5 korcsoportban 50 sportos, de biztosan nem teljesíthetetlen próba várja. A programot színesítő előadások mellett 34-féle ingyenes szűrővizsgálat áll a jelenlévők rendelkezésére, idén először pedig az aktivitások utáni, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők a sportolásban kellemesen elfáradt résztvevőknek.

Az eseményről további információk itt és itt olvashatók, illetve az MSZSZ honlapján, a www.masport.hu oldalon.