Fantasztikus számokat produkált a MOVE Week

Majd' 4000 esemény zajlott szerte Európában a múlt héten a MOVE Week keretein belül. Mi magyarok a 4. legtöbb eseményt szerveztük.

Több mint 2300 mozgásszervező 37 európai országban regisztált a MOVE Week honlapján sporteseményt. A legtöbb eseményt a hagyományosan nagyon erős MOVE Week-kampányt szervező Bulgáriában regisztálták, összesen 610-et. Ez nem is csoda, az európai MOVE Week koordinátor, Laska Nenova bolgár származású, és harmadik éve fektet hatalmas hangsúlyt a nemzetközi koordináció mellett saját hazája eseményeinek megszervezésére. A 474 foglalkozást rendezett Lengyelország, valamint a 400 eseményt regisztrált Portugália után hazánk mozgásügynökei tartották a legtöbb megmozdulást, szám szerint 246-ot. 

A számok mind a hazai, mind a nemzetközi várakozásokat felülmúlták. Veress Réka, hazánk koordinátora nagyon pozitívan nyilatkozott a hét lezárását követően: "Szeretnék extra köszönet mondani a Magyar Szabadidősport Szövetség teljes stábjának, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Testnevelési Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság támogató kollégáinak! Fantasztikus hetet zártunk!"

A MOVE Week alatt megmozgatottak összeszámolása még folyamatban van, és a hónap végére már pontos számok kerülnek napvilágra e tekintetben. Addig is a MOVE Week ötletgazdája, a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség a MOVE Week résztvevőinek segítségét kéri.

Arra kérnek mindenkit, hogy aki részt vett MOVE Week-eseményen idén, legyen kedves megválaszolni ezt a kérdőívet arra az eseményre vonatkozóan, amelyiken részt vett. Ha több ilyen esemény is volt, a válaszadó legyen kedves kiválasztani egyet, és arra vonatkozóan megválaszolni a kérdőívet. Az ISCA, valamint a magyar szervezők köszönik az együttműködést, és bíznak benne, hogy jövőre még többen vesznek részt a MOVE Week-en!

Az eseményekről számos fotóalbum található a NowWeMove Facebook-oldalán, illetve a ceglédi Szépkorúak Testébresztő Fesztiváljáról a videó megtekinthető e cikk mellett.