A TF szakkollégistái által vette ki a részét a MOVE Week szervezéséből

A Testnevelési Egyetem a MOVE Week 2012-es indulásától fogva a kampány hazai partnere, az első évben az egyetlen hazai esemény a TF Atlétika Csarnokában került megrendezésre. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Klebelsberg Kuno Szakkollégium hallgatói szervezték az egyetem MOVE Week-eseményeit.

A hetet a Gellért-hegyre való felfutással kezdték a TF-esek kedden. Szász András, Török Bence és Vécsei Dávid vezetésével mintegy 30 fő vágott neki egyszerre a hegynek a Csörsz pálya bejáratától indulva. Az eseményhez a Phoenix Wizards floorball csapata is csatlakozott. A távot és a hegyet mindenki sikeresen leküzdötte.

Szerdán a Magyar Sörpingpong Egyesület alapító tagjai - Inczeffy Zsombor, Marlok Róbert és Nagy Máté - szerveztek egy remek hangulatú sörpingpong estet a TF kollégiumában. A résztvevő 30 fő órákon keresztül vívott szoros, izgalmas meccseket egymással.

Másnap Patonai Panka szervezett egy kis napközbeni kikapcsolódást a Takács Károly Lőtéren. A lövészverseny női kategóriáját Lovas Adél szakkollégista nyerte, aki életében először próbálta ki ezt a sportágat. A férfiaknál Molnár Tamás TF-es hallgató bizonyult a legjobbnak. 

A hét eseményeit egy péntei salsa buli zárta Törőcsik Tímea szervezésében. Tánctanítással kezdődött az este, így a kezdők is könnyen felvehették a ritmust a többiekkel, és résztvehettek az utána lévő koreográfiatanulásban. Az eseményre több mint 20 fő érkezett, a résztvevők közül sokan az Erasmus program keretében hazánkban tanuló külföldi hallgatók voltak, így a tánctanítás két nyelven folyt.

A négy eseményt Fodor Anett, a szakkollégium tagja, egyben az egyetem munkatársa koordinálta, míg a fotókat Vécsei Dávid szakkollégista készítette.