1 esemény a MOVE Week weboldalán - 200 000 mozgó gyerek a magyar iskolákban

A Magyar Diáksport Szövetség minden várakozást felülmúlva mintegy 800 iskola bevonásával 200.000 diákot mozgatott meg 2014 október 3-án, a Magyar Diáksport Napján a MOVE Week keretében.

A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) 2014 évi célkitűzése 1 millió európai uniós állampolgár megmozgatásának elérése volt. Magyarországon - európai viszonylatban is egyedülálló módon - 1 kiemelt eseménnyel sikerült az összeurópai célkitűzés ötödét teljesíteni.

Az Magyar Diáksport Szövetség immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a rendszeres testmozgást népszerűsítő Magyar Diáksport Napját, amellyel idén is csatlakoztak az európai NowWeMove kampányhoz és annak kiemelt eseménysorozatához, a Move Weekhez. A Schmitt Pál fővédnöksége alatt álló országos eseményhez idén mintegy 800 iskola több mint 200 ezer diákja csatlakozott, amely a tavalyi 140 ezer fős részvételt is magasan túlszárnyalta.

A Magyar Diáksport Napja a magyarországi MOVE Week kiemelt eseményeként nemcsak hazánkban, de a mozgás hetének népszerűsítő kampányában részt vevő európai országok körében is egyedülálló esemény. A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) már a tavalyi részvételi arány alapján kiemelt jó gyakorlatnak minősítette a Magyar Diáksport Napját, amely 2014-ben bizonyította, hogy nem egy egyszeri fellángolásról van szó, hanem egy fenntartható, továbbfejleszthető programról.

A sportnap keretében a résztvevő iskolák diákjai legalább 120 percet mozogtak aktívan és lefutották a szimbolikus, 2014 méteres távot. A sportoló diákok mellett 14000 pedagógus kapcsolódott be a mozgásba és a programszervezésbe, és jó példát mutatva a Magyar Diáksport Szövetség stábja sem maradt ki a futásból.

Füzi Ákos, a Magyar Diáksport Napjának mozgásszervezője a MOVE Week-et megelőzően többször is beszélt a kezdeményezésről.

További információk a Szövetség honlapján és facebook oldalán érhetők el.