Örömtánc a Kopaszi gáton

Szeptember 20-án, szombaton, narancssárgába öltözött táncosok árasztották el a Kopaszi gát öböl felőli mólóit, és pontban délután öt órakor vidám táncba kezdtek MOVE Week-es egyenpólójukban.

Produkciójukkal nem voltak egyedül: Európa 21 országának 60 városában mutatták be ugyanazt a koreográfiát ugyanabban az időben amatőr és profi táncosok a NowWeMove kampány részeként, a MOVE Week felvezető eseményeként.

Magyarországon a táncosokat a Joydance Tánc- és Mozgásstúdió mozgósította, és vezetőik,  Orosz-Szüllő Éva és Orosz József mambóvilágbajnok házaspár is részt vettek az eseményen.

A MOVE Week hazai koordinátora, Veress Réka amellett, hogy szervezőként volt jelen, maga is táncolt.

 "Szuper idő volt, mosolygós, kíváncsi arcok vettek körül, a táncstúdió oktatói és a Magyar Szabadidősport Szövetség munkatársai kiváló munkát végeztek a szervezés terén, így nem volt más hátra, mint táncolni, táncolni, és megosztani a táncélményt Európával. Szerintem nagyon jól sikerült, beindítottuk a MOVE Week-et!" - foglalta össze élményeit Réka a nap végén.

A MOVE Week ötletgazdája, az ISCA (Nemzetközi Sport- és Kulturális Szövetség) egy közös európai "aftermovie-t" készít az eseményről, amelyben valamennyi résztvevő ország táncosai szerepelni fognak. Amint kész lesz a videó, be fogunk róla számolni. Addig is mutatunk pár képet és a teljes magyar videót.